Guide - Fotografering af børn

FOTOGRAFERING AF BØRN

I denne artikel har vi samlet en række tips og gode råd til hvordan du tager gode billeder af børn. Børn er skønne fordi de er spontane og fulde af energi, men det kan være en udfordring at få et pletskud i kassen – især hvis du skal fotografere en hel flok.

Herunder får du vores 5 bedste råd til fotografering af børn:

1 - Gør det til en leg

Det skal være sjovt! Ellers gider barnet ikke være med en anden gang. Få en hjælper til at lave skøre ansigter og små vittigheder hvis barnet skal smile eller grine naturligt. Så kan du koncentrere dig om at fange det rigtige øjeblik.

2 - Fang barnets opmærksomhed med en opgave

Giv barnet en opgave, så du fanger dets opmærksomhed i mere end 3 sekunder. Opgaven kan være at vande havens blomsterbed, at lege i sandkassen eller at bygge et tårn i Lego. På den måde får dine billeder mere liv og varme, end hvis barnet sidder stille og kigger ind i kameraet.

3 - Brug det naturlige lys

De bedste billeder får du udendørs i naturligt lys. Et let overskyet vejr giver et dejligt blødt lys som er perfekt til eksempelvis portrætfotografering. Hvis solen skinner får du det bedste lys om morgenen eller sidst på dagen.

4 - Leg med perspektivet

Prøv dig frem med at fotografere fra forskellige vinkler. Tag billederne lidt ovenfra hvor barnet kigger op på dig, eller læg dig ned på græsplænen og fang hele børneflokkens ansigter ind over dig. Det giver en sjov effekt og en flot blå himmel som baggrund. Ved mere traditionelle billeder så husk at gå ned i barnets øjenhøjde.

5 - Tag MANGE billeder

Det er nemt at slette dem igen, så der er ingen grund til ikke at tage mange billeder. Vend og drej kameraet og tag billeder i forskellige vinkler. Det er vigtigt at du får taget så mange billeder at du med lethed kan sortere de dårlige billeder fra og stadig have masser af pletskud tilbage.