Børnetegninger fortjener plads i din fotobog

Ideen om at indfange mine børns kunstneriske udtryk på fotografisk form slog mig på en eftermiddag, hvor jeg stod og kiggede på de utallige børnetegninger, der havde fundet vej til vores hjem. Børn elsker at tegne og være kreative, og det resulterer ofte i, at vi som forældre bliver præsenteret for de små mesterværker, som vi skal finde plads til.

På denne specifikke dag, havde jeg netop smidt en af børnenes tegninger i skraldespanden. Det var ikke med min gode vilje, men vores arkivskab med børnetegninger var simpelthen fyldt til bristepunktet. Og så var der altså ikke andet at gøre, end at arkivere nogle af dem lodret. Men efter et kort øjeblik, da tegningen lå der og kiggede op på mig fra skraldespanden, blev jeg ramt af dårlig samvittighed.

Inspirationen

For at mildne min dårlige samvittighed, fiskede jeg tegningen op af skraldespanden igen. Jeg besluttede mig for at tage et billede af tegningen, før den på ny måtte lade livet og ende i skraldespanden.

Til min overraskelse, selvom lyset ved køkkenbordet ikke just var optimalt, blev billedet rigtig godt. Det fik mig til at hente resten af børnenes kunstværker og tage billeder af dem med min iPhone. Jeg blev overrasket over, hvordan selv et gammelt hjerte lavet af ler, tog sig ud på billedet. (Se billedet med det røde hjerte i galleriet).

Gammelt hjerte af ler
Børnetegning med en cykel
Børnetegning med sol og træer
Børnetegning med en familie

Øjebliksbilleder fra børnenes liv i en Fotobog:

I løbet af processen gik det op for mig, at børnetegninger er øjebliksbilleder fra børnenes liv. Det er som om, at tegningerne er taget med et kamera, og de afspejler børnenes liv og store øjeblikke: den dag en ny lillebror kom til verden, en dejlig sommerdag, den dag de så kyllinger komme ud af æggene og mange andre mindeværdige begivenheder.

Derfor fortjener børnenes tegninger helt klart deres egen og unikke plads i en fotobog – ligesom vores bedste familiebilleder gør det.

Her kan du se, hvordan min bog kom til at se ud:

Tager billed af en tegning med telefonen
Børnetegning i åben fotobog
Børnetegning i åben og lukket fotobog
Børnetegning i åben fotobog

Sådan gjorde jeg

  • Jeg brugte min iPhone til at fotografere alle børnetegningerne med. Jeg brugte køkkenbordet som baggrund og det kunstige lys. Tip: Du kan gå udenfor og tage billederne i dagslys, det giver et endnu bedre resultat.
  • Efterfølgende overførte jeg billederne af fra min iPhone til min computer
  • Så uploadede jeg billederne til Foto.dk
  • Valgte en kvadratisk fotobog (Giver et instagram look)
  • Valgte de ønskede billeder til bogen ud fra de billeder, jeg havde overført (Så bliver de nemlig automatisk indsat i bogen)
  • Flyttede lidt på billederne i rammerne, så jeg fik essensen med i hvert billede.

Tip: Siden jeg bestilte denne bog er der kommet er foto.dk’s hjemmeside blevet opdateret så bogen nemt kan bestilles direkte på www.foto.dk fra din mobiltelefon. Så undgår du at skulle overføre dine billeder fra din mobiltelefon.

Børnetegninger på det store lærred

Der findes mange andre måder, hvorpå du kan bruge dine børns tegninger til at skabe unikke og personlige produkter. Det behøver ikke nødvendigvis at være en fotobog. Du kan også lave en musemåtte, krus, puslespil eller en kalender med et eller flere billeder af børnenes tegninger. Hvis et af kunstværkerne fortjener en plad på det store lærred, så kan du på foto.dk nemt bestille tryk på lærred i mange forskellige størrelser

Alt i alt er der mange muligheder for, hvordan du kan bevare og værdsætte dine børns kunstneriske udtryk. Uanset om du vælger at lave en fotobog, en kalender eller et krus, så er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge de rigtige billeder og placere dem på en måde, der passer til det produkt, du har valgt.

Det kan være en god idé at tage sig tid til at reflektere over, hvilke billeder der har en særlig betydning for dig og dine børn. Måske er der nogle bestemte tegninger, der minder jer om en særlig dag eller en bestemt begivenhed. Ved at inkludere disse billeder i dit produkt, vil du skabe et minde, der vil blive værdsat i mange år fremover.

Når du først har valgt dine billeder, er det tid til at beslutte, hvilket format dit produkt skal have. Hvis du vælger en fotobog, har du mulighed for at vælge mellem forskellige formater og størrelser. Det samme gælder for, hvis du vælger at lave en kalender eller et puslespil. Det vigtige er, at du finder et format, der passer til dine behov og ønsker.

Efter at du har valgt formatet, er det tid til at designe dit produkt. Her har du mulighed for at tilføje tekst og justere billedernes placering, så de passer perfekt ind i det valgte format. Du kan også vælge at tilføje baggrunde og rammer for at gøre dit produkt endnu mere personligt.

Foto.dk online fotoservice tilbyder en nem og hurtig bestillingsproces, hvor du kan få dit produkt leveret direkte til din dør. Du har også mulighed for at vælge mellem forskellige leveringsmuligheder, f.eks. Express levering, hvis du er kommet i tidsnød.

Uanset hvilket produkt du vælger at lave, er det vigtigt, at du tager dig tid til at nyde processen og glæde dig over det færdige resultat. Det er en unik og personlig måde at bevare dine børns kunstneriske udtryk på, og det vil helt sikkert blive et minde, der vil blive værdsat i mange år fremover… og altid en god gaveide til bedsteforældre?

Gammelt hjerte af ler